1 Kasım 2012 Perşembe

My grilfriend is a Gumiho


22 Kasım 2010 Pazartesi


"My Girlfriend is a Gumiho" (2010)

My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox
Nae Yeojachingueul Gumiho
Kız Arkadaşım Dokuz Kuyruklu Bir Tilki



En baştan söyleyeyim son zamanlarda izlediğim en güzel romantik komedi dizisiydi. Başrollerde ki Min-a Shin ve Seung-gi Lee iyi bir iş çıkartmış. Hikaye ise şöyle.

Üniversite öğrencisi olan Cha Dae-woong bir filmde rol alabilmek için çalışmaktadır. Sevdiği kız ise ona pek yüz vermeyen okulda onun bir üst sınıfından birisidir. Cha Dae-woong'un büyükbabası zengin bir işadamıdır. Annesi babası o küçükken bir trafik kazasında öldükleri için onu büyükbabası ve halası büyütmüştür. Halası hala bekardır. Günlerden bir gün okula gitmeyip arkadaşlarıyla büyükbabasına ait otelin kuaför salonunda saçlarını yaptırmaya giden Cha Dae-woong'u büyükbabası yakalar ve okul harçlığını yatırmadığını öğrendiğini söyler, kovalamaya başlar. Motorsikletine atlayıp oradan kaçan Cha Dae-woong'u polis çevirir ve nezarethaneye atılır. Büyükbabası ve halası onu oradan alır. Yolda giderlerken tuvalete gitmek istediğini söyleyen Cha Dae-woong bir fırsatını bulur ve yolda gördüğü bir kamyonetin kasasına gizlenir. Kamyonet uzun bir yol gittikden sonra bir benzin istasyonunda durur. Cha Dae-woong'da araçdan gizlice iner. Fakat yolunu kaybetmiştir. Ormanlık bir alanda bulur kendini. Yoldan geçen bir aracı durdurur. Aracın içinde bir keşiş vardır ve ona kendisinide almasını söyler. Keşiş onu alır ve tapınağa götürür. Cha Dae-woong'un karnını doyurur ve ona bu gecelik orada yatabileceğini söyler. Cha Dae-woong keşişin telefonunu isteyerek evi araması gerektiğini söyler. Dışarıda arama yaparken telefon çekmez ve daha yüksek bir yere gitmek ister. Gölün üstünde bir köprüden geçer ve telefonu çekmeye başlar. Yağmurdan korunmak için köprünün sonundaki tapınağın çatısının altına sığınır. O esnada içeride bulunan "tilkimiz" (Min-a Shin) onunla telefonda konuşuyormuş gibi yapar. Telefonun şarjının bittiğini gören Cha Dae-woong korkuya kapılır. Gumiho (Tilki) onu yönlendirerek hapsedildiği resimden kurtarmasını ister. Resimdeki tilkiye dokuz tane kuyruk çizerse oradan kurtulacaktır. Cha Dae-woong korku içinde resime dokuz tane kuyruğu çizer ve oradan ormana doğru kaçar. Bu esnada uçurumdan aşağı düşer ve yaralanır. Gumiho onu bu durumda bırakmak istemez. Çünkü kendisine yardım etmiştir. Onu kurtarmak için bir çeşit güç kaynağı olan boncuğunu ona verir. 


O sayede Cha Dae-woong hiç bir acı hissetmez. Artık ikili birbirinden ayrılamazlar. Çünkü Gumiho'nun boncuğu ondadır ve birbirlerine yakın olmalıdırlar. O iyileşince boncuğunu geri alacakdır. Cha Dae-woong ilk başda buna inanmaz ama sonra ikna olunca beraber yaşamaya başlarlar. Gumiho devamlı et yemek isteyen, bir oturuşda dünyaları yiyen bir kızdır. İkili zamanla birbirine aşık olacaktır ve başlarından ilginç olaylar geçecektir.



Dizinin yan karakterlerinden yönetmen ile halanın diyalogları, halleri tavırları ayrı bir komediydi.

Komedi yönleri ve Min-a Shin'in şirinliği sayesinde hiç sıkılmadan izlettiren bir dizi. Birazda resim verelim.

Dizide beni en çok güldüren kısım şurasıydı. Yönetmenin kızı ile onun erkek arkadaşının hayal dünyasında kurguladıkları.


Bir tanede gif vereyim :)




49 days


9 Haziran 2011 Perşembe

"49 Days" (2011)




Önce My Girlfriend is a Gumiho ardından Secret Garden dizisini izledikten sonra fantastik bir yapım olsa da izlesek diyordum. SBS kanalı sağ olsun hemen Secret Garden'ın peşinden bu diziyi verdi. Genel anlamda dramın ağırlıkta olduğu bir diziydi. Önce karakterlerin resimlerini vereyim.

 Shin Ji Hyun
 Han Kang
 Song Yi Kyung
 Kang Min Ho

 Shin Ji Hyun ve Ruh Bekçisi


Güncellendi!

Konu: Gyu-ri Nam yani dizideki ismiyle Shin Ji Hyun, Kang Min Ho ile evlilik hazırlığı yapan bir genç kızdır. Bir gün aracıyla yolda giderken bir trafik kazası geçirir ve komaya girer. Kaza esnasında ruhu bedeninden ayrılır. Etrafında toplanan insanları görür. Sesini hiç kimseye duyuramaz. Onu fark eden biri olduğunu bir süre sonra anlayacaktır. Ondan yardım isteyecektir. Fakat o kişi ruh bekçisidir. Ölen kişilerin ruhlarını diğer dünyaya geçirmekle görevlidir. Ruh bekçisi ona o esnada orada olmaması gerektiğini yani ölüm zamanının gelmediğini bunun bir kaza olduğunu söyler. Tekrar dünyaya dönebilmesi için 49 gün içinde kendisi için saf gözyaşı dökecek üç kişiyi bulması gerektiğini. Bunu yapmak içinde Song Yi Kyung adındaki bir kızın bedenini kullanmasını söyler. Kurala göre sadece Song Yi Kyung uykuda iken bedenini kullanabilecektir. Üç gözyaşını elde edebilmek o kadarda kolay değildir. Kendisinin Shin Ji Hyun olduğunu kimseye söyleyemez ve ima edemez. Eğer böyle bir şey yaparsa direkt ölecektir. Üç saf gözyaşını kan bağı olmayan kişilerden bulmak zorundadır. Shin Ji Hyun kazadan dolayı normal hayatta komada yatmaktadır.


Kısacası efendim izleyin izletin diyorum. Çeviriyi yapan Setsuna arkadaşımızın ellerine gözlerine sağlık diyorum :) Bir sonraki fantastik yapımda görüşmek üzere.

Not: Budizm inancına göre ölen bir kişinin ruhu 49 gün dünyada dolaşır ondan sonra bu dünyadan ayrılırmış. Bu dizide bundan yola çıkarak 49 gün konusu işlenmiştir.

Diziden beğendiğim bir kaç şarkıyı da paylaşayım.


Rooftop Prince





  Bu Yong ve ablasının çocukluğunda. Bu Yong, Joson İmparatorluğu döneminde yaşayan veliaht prensin kendine eş olarak seçeceği kızlardan birisidir. Ablası bu durumu kıskandığı için ona bir tuzak hazırlar ve yüzünü kızdırılmış ütü maşasıyla yakar. Durum böyle olunca mecburen veliaht prenses olarak ablası saraya yerleşir.

Veliaht Prens güzel birisini düşündüğü için Bu Yong aday olamayacaktır artık. Ablası onun yerine katılır ve prenses o olur. Bu Yong artık onları uzaktan izlemek zorunda kalacaktır

Bu Yong sarayda ablasına yardımcı olacaktır. Onun yerine el işi yapar. Bu yaptıklarından birini de ablası kendisi yapmış gibi Prense gösterir. Prens çok beğenir. Prens, Prenses ve Bu Yong gezinti yapıyorlardır. Prens bilmeceler soruyordur ama Prenses cevap veremiyordur. Bu Yong onun yerine cevaplar. Bu Prensin hoşuna gider. Bir soru daha sorar.


Ölüyken yaşıyor olup, yaşarken ölü olan şey nedir? Bu Yong hemen cevap veremez. Prens iki gün süre verir. Bilirse ona hediye vereceğini söyler. Ertesi gece Prenses başkalarıyla iş birliği yaparak Prensi zehirlemeye çalışacaktır. 

Bunu fark eden Bu Yong onu engellemeye çalışacak ve zehirli hurmaları kendisi yiyecektir. Ablasını bu durumdan kurtarmak için de bir plan yapacaktır. Onun kıyafetlerini giyerek göle kendini yüz üstü bırakacaktır. Ablası bu sayede kaçıp kurtulacaktır. Sabah olduğunda herkes göldeki kişinin Prenses olduğunu düşünecektir.



Lee Gak 300 yıl önceki Joson İmparatorluğunda Veliaht Prenstir. Veliaht Prenses bir gece suikast'e kurban gidince onu öldürenleri yakalamak için adamlarıyla araştırma yapar. Araştırma sonucunda zehirlendiğini ve göle düştüğünü öğrenir. Do Chi San, prensesin göle düşüşünü gören biri olduğunu söyler ve hemen oraya giderler. Gece karanlığında bir an da etrafları sarılır ve saldırıya uğrarlar. Wu Yon Sul tarafından püskürtülürler ama çok fazlalardır. Tek çare kaçmaktır. Atlarıyla kaçmaya başlarlar ve bir uçurumun kenarına gelirler. Karşıya atlamaya çalışırken bir an da zamanda 300 yıl ileriye ışınlanırlar. Işınlandıkları yer Park Ha'nın çatı katındaki dairedir.

Ve o andan sonra komik olaylar birbirini kovalıyor tabiki benı aglatan bölümler oldu ama komik sahneler de vardı ve oldukça komik :)





Song Man Bo, 22 yaşında, çocukluğundan beri zekasıyla nam salmış. Ama bir metresin oğludur. Bu nedenle devlet sınavlarına girememiştir. Klasik çalışma metotlarını bırakıp ve çeşitli konulara yönelmiştir. Çeviri, ilaç bilimi, astronomi, mekanik vs. kısacası bilmediği konu yoktur. Ayrıca bildiği her konuda ustadır. Veliaht prens tarafından onun öğretmenliğine atanır.

Wu Yong Sul, annesini öldüren asilzadeyi bulup öldürmüştür. Kız kardeşine tecavüz ettikleri için 7 kılıç ustasının koruduğu bir asilzadeyi de öldürmüştür. Diğer 9 kılıçlı muhafızı tarafından yakalanmıştır. Veliaht Prens böyle kılıç kullanmayı nereden ve neden öğrendiğini sorar ona. O da halkı ve ulusu korumak için der. Prens, halk benim. Koruyabilecek misin diye sorar. Olumlu yanıt alır. Veliaht prens tarafından özel koruması olarak ataması yapılır.

Do Chi San, saraya harem ağası olarak girmiş ancak kadınlarla çok samimi olduğu için kovulmuştur. Kadınlar ve erkekler hakkında çok şey bilir. İstihbarat konusunda bilmediği yoktur. Veliaht prens tarafından saraya harem ağası olarak atanır.







 Ben prensten sonra bu adama bayıldım çok sempatık





 prensın neden bu kadar tatlı oldugu bellı şeker manyagııı :)
 Prensmzn kolyesi
 Park ha 'nın hayalleri


 Bu yung
 Buyuk anneyle ilk ve son fotograf

 Kötü ve yakıklı adamımız Yung Tae Mo

 oşşh
 buda sevimli yaa :D



 benı ağlatan sahne

K O M İ K   S A H N E L E R

Evet Kapalı bi alanda üstümüz değiştirirz ama bu Asansör değil :D


Bizimkiler 300 yıl sonrasında otobuse binerler ama ayakkabıları çıkararak :D

                    Paranın üstündeki şahsiyetı görunce diz çökerler :D
Park ha prense Zillere basıp kaçmayı öğretir koşmaya bak yıaa :D

Nasıl korkuttun bizi ya ketçap dokmuş agzının kenarınaa :D

                        Park ha dakaı havalar kımsede yoook :D haklı adamlara baksanaa
 Bir anda 300 yıl sonrasına ışınlanırsanz halıyle ılk gideceiğinz yer karakol olur
 Eşofmanlara bak ya :D

Prensin eli kesilince parmagını yukarıya kaldıryo :D

 Yeriiim Sizi
 Bizimkisii gizlice park ha ya yardm edıyor
 Bunlara Arkaya bin derken bagaj kast edılmemişti, :D
 humm
 :D






 Kazandıkları maaşları adama verıyolar :D




 Adamsın ya kzıı sabahtan akşama kadar yagmur altında beklıyooor


















 Tencere kapak Se na ve young tae Mo
 Bu yung