29 Ekim 2012 Pazartesi

Güney Kore Seoul



Seul
Güney Kore
Kuzey Kore sinirinin 50 km güneyinde Güney Kore'nin kuzeybati bölümünde yer alan Seul, Güney Kore'nin baskentidir. Ülkenin en kalabalik kenti ve dünyanin en kalabalik kentlerinden biridir. Çok sayida dag zirvesiyle çevrili olan ve dogal bir havzada bulunan baskent, Hangang Nehri tarafindan iki esit parçaya bölünür. Bu kentte; antik ve modern, geleneksel ve moda yan yana durmakta ve mükemmel bir armoni olusturmaktadir. Saglikli ve gür bir doga ile bütünlesen bu armoni, her yil kente akin eden milyonlarca turistin Seul'e hayram kalmasinin en önemli sebebidir. Kentin bati bölümündeki Gyeoggi Ovasi, ülkenin en genis düzlüklerinden ve en verimli tarim alanlarindan biridir.

Turistik Bilgiler
Modern cam, beton ve çelik mimarisiyle insani cezbeden ve ahsap evler üzerine gölgelerini birakan gökdelenler, yüksek teknoloji semtleri, tarihi abideler, tapinaklar, saraylar, geleneksel çay evleri, kentin çevreleyen tas manzaralari, güçlü bir Budizm gelenegi, göz alici bir alisveris dünyasi, çok çesitli kültür... Seul, benzersiz tecrübeler sunan ve bütün meraklari karsilayan çok yönlü ve 24 saat uyanik bir kenttir. Hangang Nehri; Yeouido, Hajungdo ve Jamsil gibi çok sayida adanin olusumuna yol açmistir. Yeouido, Seul'ün Manhattan'idir. Kentin en uzun gökdelenlerinden bazilarina, Ulusal Meclis Binasina ve kentin baslica finans kurumlarina ev sahipligi yapar. Kentteki bazi eserler, kent manzarasinin en önemli parçalaridir. LG Ikiz Kuleleri, Namsan Dagi'nda yer alan N Seul Burcu ve Star (Yildiz) Burcu, bu cazibelerin en önemlilerindendir. Changgyeonggung, Gyeongbokgung, Deoksugung, Changdeokgung ve Gyeonghuigung, kentte bulunan antik saraylardandir.Kore, 4. yüzyilda Budizm ile tanismistir. Bu dini gelenegi yansitan çok sayida tapinak bulacaksiniz. Bongeunsa, Jogyesa ve Angyangam (Changsin-dong), en önemlileri arasinda yer alir. Namsangol Hanok Köyü ve Buckhon Geleneksel Köyü, ülkenin geleneksel evlerine ev sahiplgi yapan Seul'ün en popüler ve büyüleyici köylerindendir. Sonuncusu, çok sayida müze ve galeriye sahiptir. Kentin dogal hayatini ve su alanlarini mutlaka gezmelisiniz. Seul'de bulunan dereler, parklar, eglence parklari ve daglar, sayisiz ve çok çesitli aktiviteye imkan tanir.

Kültürel Bilgiler
Seul'ün kültür hazineleri, kentin modern yüzünün en iyi yansimalaridir. Sayisiz müze, tiyatro ve galerinin yer aldigi bir kenttesiniz. Seul, dünya standartlarinda sergilere ev sahipligi yapar. Kore Geleneksel Müzik Müzesi, Seul Ulusal Üniversitesi'ndeki Sanat Müzesi, Diplomasi Tarihi Müzesi, Tibet Müzesi, Seul Ulusal Bilim Müzesi, Leeum, Kore Ulusal Müzesi, Lotte Dünya Halk Müzesi ve Kore Bankasi Müzesi, müze kentinden örneklerdir. Görsel sanat, kent sosyal yasaminin en önemli parçalarindandir. Baskent, ülkenin en iyi galerilerine ev sahiplgi yapar. Seul Sanat Müzesi, Sonje Sanat Merkezi, Ulusal Çagdas Sanat Müzesi, Gana Sanat Merkezi, Chosun Ilbo Galerisi, Sun (Günes) Galerisi, Rodin Galerisi, Kukje Galerisi, Insa Sanat Merkezi, Kansong Sanat Müzesi ve Artside Galerisi, kenti ziyaret ettiginizde mutlaka gezmeniz gereken yerlerdendir.Seul, canli bir sahne sanatlari kültürüne sahiptir. Kent tiyatrolarinda sahnelenen en güncel performanslar mükemmeldir. Kore Ulusal Tiyatrosu, Kore Geleneksel Sahne Sanatlari Ulusal Merkezi, Seul Sanat Merkezi, Chongdong Tiyatrosu ve Nanta Tiyatrosu, kentin tüyatro dünyasindan en güzel öerneklerdendir.

Restourant - Yeme İçme Bilgileri
Seul'ün mutfak kültürü, kent yasaminin en göze çarpan yönlerinden biridir. Seul mutfagi, bütün isteklere ve ihtiyaçlara cevap verebilecek zengin bir menüsü vardir. Kore, Bati, Japon, uluslararasi, Çin mutfaklari, fast food, geleneksel çay çesitleri... Damak tadina düskün olanlar için her seyi sunan bir kenttesiniz. Kent mutfagi, daha çok özgün lezzetleriyle çarpicidir. Kentin Kimchi adindaki saglikli yemekleri dünyaca ünlüdür. Yerel mutfaktan örnekler;E: Bulgogi (barbekü), Gobchang (izgara bagirsaklar), Galbi (kizartilmis pirzolalar)...Vejetaryen: Ssam-bap (pirinç) Bibim-bap (pirinç), Kong-guksu (sehriyeli fasulye çorbasi)...Güveç: Sundubu-jjigae (güveçte fasulye) Doenjang-jjigae (güveçte fasulye) Samgyetang (tavuk çorbasi)...Sehriyeler: Kalguksu, Naengmyeon, Jajangmyeon, Japchae (karsik kizartilmis sebzeler)...Çay: Sujeonggwa (zencefil) nokcha (yesil çay) Boricha (arpa çayi) Yujacha (citron çayi)...

Alış-Veriş
Kentin zengin alisveris dünyasi, insanin basini döndürür. Yerel pazarlar, çzel çarsilar, magazalar, büyük alisveris merkezleri ve yer alti alisveris mekanlari, kentin en iyi alisveris noktalarindandir. Namdaemun, Dongdaemun ve Insadong Hwanghakdong Bit Pazari, kentin baslica üç pazaridir. Yongsan I-Park Alisveris Merkezi, COEX Alisveris Merkezi ve Yongsan Elektronik Ürünler Çarsisi, kentin en iyi alisveris merkezleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder