1 Kasım 2012 Perşembe

49 days


9 Haziran 2011 Perşembe

"49 Days" (2011)




Önce My Girlfriend is a Gumiho ardından Secret Garden dizisini izledikten sonra fantastik bir yapım olsa da izlesek diyordum. SBS kanalı sağ olsun hemen Secret Garden'ın peşinden bu diziyi verdi. Genel anlamda dramın ağırlıkta olduğu bir diziydi. Önce karakterlerin resimlerini vereyim.

 Shin Ji Hyun
 Han Kang
 Song Yi Kyung
 Kang Min Ho

 Shin Ji Hyun ve Ruh Bekçisi


Güncellendi!

Konu: Gyu-ri Nam yani dizideki ismiyle Shin Ji Hyun, Kang Min Ho ile evlilik hazırlığı yapan bir genç kızdır. Bir gün aracıyla yolda giderken bir trafik kazası geçirir ve komaya girer. Kaza esnasında ruhu bedeninden ayrılır. Etrafında toplanan insanları görür. Sesini hiç kimseye duyuramaz. Onu fark eden biri olduğunu bir süre sonra anlayacaktır. Ondan yardım isteyecektir. Fakat o kişi ruh bekçisidir. Ölen kişilerin ruhlarını diğer dünyaya geçirmekle görevlidir. Ruh bekçisi ona o esnada orada olmaması gerektiğini yani ölüm zamanının gelmediğini bunun bir kaza olduğunu söyler. Tekrar dünyaya dönebilmesi için 49 gün içinde kendisi için saf gözyaşı dökecek üç kişiyi bulması gerektiğini. Bunu yapmak içinde Song Yi Kyung adındaki bir kızın bedenini kullanmasını söyler. Kurala göre sadece Song Yi Kyung uykuda iken bedenini kullanabilecektir. Üç gözyaşını elde edebilmek o kadarda kolay değildir. Kendisinin Shin Ji Hyun olduğunu kimseye söyleyemez ve ima edemez. Eğer böyle bir şey yaparsa direkt ölecektir. Üç saf gözyaşını kan bağı olmayan kişilerden bulmak zorundadır. Shin Ji Hyun kazadan dolayı normal hayatta komada yatmaktadır.


Kısacası efendim izleyin izletin diyorum. Çeviriyi yapan Setsuna arkadaşımızın ellerine gözlerine sağlık diyorum :) Bir sonraki fantastik yapımda görüşmek üzere.

Not: Budizm inancına göre ölen bir kişinin ruhu 49 gün dünyada dolaşır ondan sonra bu dünyadan ayrılırmış. Bu dizide bundan yola çıkarak 49 gün konusu işlenmiştir.

Diziden beğendiğim bir kaç şarkıyı da paylaşayım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder